پرینتر سه بعدی

آشنایی با پرینتر سه بعدی و کاربردهایش

پرینتر سه بعدی

آشنایی با پرینتر سه بعدی و کاربردهایش

نمونه ای از کاربردهای پرینتر سه بعدی

در زیر نمونه هایی از ماکت معماری را که توسط پرینتر سه بعدی پرینت شده است ، مشاهده خواهید کرد.








برای مشاهده ادامه تصاویر اینجا کلیک کنید.

کاربرد پرینتر های سه بعدی

امروزه مدلسازی سه بعدی در رشته های گوناگونی همچون قطعه سازی، معماری، طراحی صنعتی، روباتیک، صنایع هوافضا و...رایج است. این مدلسازیها تا پیش از این به شکل تصاویر دو بعدی روی صفحه های نمایشگر یا روی کاغذ ارائه می شدند تا افراد با دیدن آنها درکی از آنچه طراحان در ذهنشان دارند بدست آورند.

پرینترهای سه بعدی توانایی تولید هر نوع قطعه ای با هر شکلی و زاویه ای که باشد، تو پر باشد، یا تو خالی، صاف باشد یا منحنی،… هر قطعه ای با هر طراحی را دارد. این نیاز در همه جا قابل لمس است. صنعت، پزشکی، آموزشی، خودرو سازی، نظامی و هر کاری که نیاز به شبیه سازی ، تولید ماکت و ساخت طرح اولیه دارد،با استفاده از پرینتر سه بعدی، هم می تواند، پروسه ی زمانبر شبیه سازی و ساخت ماکت قطعات را تسریع بخشد و تنها با پرینت گرفتن طرح سه بعدی در زمانی بسیار کم، به بررسی قطعه بپردازد.

هوافضا

چاپ سه بعدی در هوافضا، نوآوری سریع و پروازی با اعتماد به نفس را رقم می زند. این تکنولوژی به محققان کمک می کند ایده های خود را به راحتی تصویرسازی کنند و بهتر بتوانند تحقیقات خود درباره فضای ماوراء جو زمین را کامل کنند. در گذشته طراحان در هوافضا باید زمان زیادی را صرف تصور و مدلسازی می کردند. امروزه تکنولوژی چاپ سه بعدی، این اجازه را به مهندسین هوافضا می دهد که در ساخت تجهیزات، دستگاه ها و قطعات یدکی هواپیما بتوانند اختراعات خود را به راحتی نمونه سازی کنند و بتوانند قالب های مختلفی را چاپ کنند.و حتی در تعمیر قطعات هواپیمای خود سرعت عمل داشته باشند. عدم وابستگی به ساخت در قالب ها و در نتیجه افزایش توانایی برای تولید قطعات پیچیده بدون محدودیت در هندسه باعث شده که این روش نسبت به روش های قدیمی تر همچون ریخته گری و ماشین کاری پیشرفت چشمگیری داشته باشد.از مزایای استفاده از این فناوری، ساخت قطعات یکپارچه و مستحکم است به گونه ای که دیگر نیاز به مونتاژ چندین قطعه روی هم نیست. در سال های اخیر شاهد تولید نهایی قطعات موتور فضاپیماها و موشک ها توسط پرینترهای سه بعدی هستیم. با توجه به محدودیت های موجود در به کارگیری روش های دیگر ساخت قطعات در فضا شیوه استفاده از چاپ سه بعدی روش منحصر به فرد در ساخت قطعات مورد نیاز در فضا است.

معماری

ساخت سریع جزئیات ساختمان، مدل ها و ماکت های با دوام از طراحی های مختلف معماری، تنها با چاپ سه بعدی امکان پذیر شده است. تکنولوژی چاپ سه بعدی به معماران و شرکت های معماری کمک می کند که به طرز حیرت انگیزی ماکتی بادوام و دقیق از مدل های طراحی شده وآرایه های مختلف طرح خود داشته باشند.

خودروسازی

چاپ سه بعدی نمونه طراحی شده قطعات در خودروسازی و بررسی دقیق نمونه، قبل از تولید ، از کوچکترین خطا در تولید جلوگیری کرده و به طراحی دقیق تر تجهیزات کمک می کند. مهندسین می توانند با چاپ سه بعدی نمونه قطعات با حجم کم،بررسی های لازم را دقیق تر انجام داده و از تولید و اشتباهات مکرر جلوگیری کنند. چاپ سه بعدی موانع نوآوری در تولید را می شکند و حرکت در راستای تولید با اطمینان را سرعت می بخشد.

قطعات صنعتی

تولیدات صنعتی بر پایه طراحی دقیق و حرفه ای قطعات استوار می باشد. این امر نیاز به بررسی دقیق نمونه قیل از تولید می باشد، که پرینترهای سه بعدی کمک شایانی در این زمینه به تولید کنندگان می کند. با استفاده از پرینت سه بعدی می توان سفارش‌ها سریع قطعات با ساختار پیچیده را با تمام جزئیات بررسی و نواقص را رفع کرد.

تجهیزات نظامی

تجهیزات نظامی دارای ساختار پیچیده و قطعات ظریف و حساسی می باشد که این امر مدلسازی و ماکت سازی طرح اولیه را مشکل کرده. با استفاده از پرینترهای سه بعدی می توان هر نوع قطعه ای با هر ساختاری را چاپ کرد. می توان عنوان کرد بیشترین کاربرد پرینترهای سه بعدی در این زمینه می باشد. در طراحی های صنعتی به عنوان پیش ساز قطعات نیز از پرینتر های سه بعدی استفاده می گردد.

تجهیزات پزشکی

برای تولید تجهیزات پزشکی و طراحی های دقیق در این زمینه، و همچنین تولید اندام های مصنوعی، نیاز به تولید طراحی قالب هایی با ابعاد و متریال بادوام می باشد که پرینترهای سه بعدی پاسخگوی این نیاز در علم پزشکی می باشند.

چاپ زیستی

یکی از مشکلات بیمارانی که نیاز به پیوند اعضا دارند پیدا کردن فرد اهدا کننده و عضو پیوندی است. فناوری چاپ زیستی سه بعدی با چاپ اندام‌های زنده به کمک سلول‌های بنیادی و مواد زیستی این مشکل را حل کرده است

هنر

در سال ۲۰۰۵، مجله های دانشگاهی، از احتمال استفاده پرینتر های سه بعدی در رشته های هنری خبر دادند که توسط Martin John Callanan در دانشگاه معماری Bartlett پیگیری میشد. به مرور، پرینترهای سه بعدی، با توانایی ارائه ی کالاهای اختصاصی مانند قاب های موبایل دلخواه، عروسک ، مجسمه و شکلات های سه بعدی محبوب تر شدند.

منبع : ویکی پدیا

پرینتر سه بعدی چیست؟

چاپگرهای سه بعدی ( 3D Printers ) وسیله‌هایی هستند که با استفاده از آنها می‌توانید از فایل های سه بعدی که در کامپیوتر خود دارید، نمونه سه بعدی واقعی بسازید.

در چاپگرهای سه بعدی خانگی، برای تولید محصولات از ذوب پلاستیک بهره می برند. چاپگرهای سه بعدی صنعتی با قابلیت پرینت با استفاده از فلزات، رزین های مایع، خمیر سرامیک و حتی مواد خوراکی ساخته شده اند.تفاوت اصلی چاپگرهای خانگی و صنعتی در صافی سطح، دقت ابعادی و همچنین تنوع متریال های قابل استفاده در قطعه خروجی می باشد. البته این تفاوت رفته رفته با گسترش صنعت چاپگرهای خانگی کمرنگ تر شده است و امروزه پرینترهای نیمه صنعتی با دقت های ابعادی بسیار مناسب ظاهر شده اند که قیمت های بسیار پایینی نیز دارند ، علاوه بر قیمت بسیار پایین، قرقره هایی را که مورد استفاده قرار میدهید ، با قیمت بسیار اندک در حدود سی هزار تومان ، بیش از صد قطعه ی ۲۰ * ۲۰ سانتی متر را مورد ساخت قرار میدهد . امروزه انتخاب پرینتر سه بعدی به عنوان شغل مورد کسب درامد بسیار بالایی بین شغل های آزاد شده .

Comparing ATOM 3DP with Makerbot 5th Gen.

قطر ابعاد از یک میلی میتر الی بیست میلی متر میباشد

منبع : ویکی پدیا





خوش آمدید

به وبلاگ آشنایی با پرینتر های سه بعدی و کاربرد های آن خوش آمدید.

در این وبلاگ قصد داریم شما را با پرینتر های سه بعدی و کاربردهای آن آشنا کنیم و آموزش هایی در این زمینه در فرمت مقاله یا فیلم خواهیم گذاشت.

با ما همراه باشید